Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Генеральний секретар НАТО у Вашингтоні: допомога Україні – це «інвестиція в нашу власну безпеку»

1
54

Генеральний секретар Єнс Столтенберг цього тижня перебуває в Сполучених Штатах, де обговорює збереження потужної підтримки України і хід підготовки до присвяченого 75-й річниці НАТО саміту у Вашингтоні.

У понеділок, 29 січня 2024 року, Генеральний секретар зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном ІІІ. У публічному виступі перед двосторонньою зустріччю пан Столтенберг підкреслив, що підтримка союзників допомагає Україні оборонятись від жорстокої російської агресії, і що допомога Україні – це не благодійність, а інвестиція в нашу власну безпеку. Тому він привітав лідерство міністра Остіна і Президента Байдена в забезпеченні продовження американської підтримки. 

Щодо Вашингтонського саміту цього літа, Генеральний секретар зазначив, що члени Альянсу готові здійснювати подальші кроки для зміцнення НАТО, включно зі збільшенням оборонних видатків, щодо якого він підкреслив, що європейські члени Альянсу і Канада вже збільшують їх і вже інвестували додатково 450 мільярдів доларів в оборону.

Перебуваючи у Вашингтоні, пан Столтенберг також зустрічається з Держсекретарем Ентоні Блікеном, радником з національної безпеки Джейком Салліваном, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером демократів у Палаті Гакімом Джеффрісом, лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом та з іншими представниками і сенаторами від демократів і республіканців. 31 січня Генеральний секретар виступить з промовою в «Герітедж фаундайшен».

У рамках візиту до США Генеральний секретар відправиться до Трої, штат Алабама, і відвідає Відділення керованих ракет і управління вогнем компанії «Локхід Мартін». Він завершить свою поїздку візитом до командування Сил спеціальних операцій США в Тампі, Флорида.

Також за темою

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітаціюЧитати далі

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї змож...

  Громадська організація "Лабораторія військово-політичних досліджень та реконструкції" у партнерстві з фондом "Відкрита Литва&...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...