Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Дмитро Кулеба: Україна та НАТО домовилися про втілення спільних проєктів в оборонній індустрії

12
201

Про це в середу, 29 листопада, заявив глава української дипломатії Дмитро Кулеба у Брюсселі за підсумками участі в першому в історії засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. 

«Настав час стратегічних рішень. Сильна та тривка підтримка України дозволить наблизити перемогу та завершення війни», — заявив міністр. 

Глава МЗС України наголосив, що європейська оборонна промисловість вимагає термінового посилення завдяки створенню спільного простору оборонних індустрій Європи, який об’єднає промисловість держав євроатлантичної спільноти та країни-однодумців.

Міністр нагадав, що Україна провела у вересні успішний Форум оборонних індустрій, який обʼєднав 252 провідні оборонні компанії світу та започаткував десятки партнерств із українськими виробниками.

«Україна вже в рази збільшила власне виробництво зброї. Нині нам потрібні ваші рішення в цьому ж напрямі. Якомога більш швидкі та рішучі», — закликав Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що Україні нині необхідні перевага в повітрі, удосконалені засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейні можливості, нові протимінні технології та розширені можливості тренування.

Глава МЗС України закликав союзників НАТО продовжити посилення протиповітряної оборони України для захисту українських міст і селищ, а також надати додаткові гаубиці, артилерійські системи, РСЗВ, броньовані машини, дрони та далекобійні ракети.

Міністр висловив вдячність державам-членам НАТО за військову підтримку України, привітав створення коаліції ППО та закликав усі держави виділити ресурси на її посилення.

За підсумками засідання Ради Україна - НАТО на рівні міністрів закордонних справ ухвалила заяву, ключовим положенням якої стала розробка нових проєктів у сфері оборонної промисловості, розвитку і впровадження сучасних технологічних рішень, підтримка зусиль щодо гуманітарного розмінування, а також медичної реабілітації поранених українських військовослужбовців.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

  У середу, 5 червня 2024 року з 15.00  до 16.00 відбудеться телефонна "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДОБОРУ НА ЗАЙНЯТТЯ ПОСАДИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИЧитати далі

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДОБОРУ НА ЗАЙНЯТТЯ ПОСАДИ ДЕРЖАВНО...

  Мелітопольська  районна державна адміністрація Запорізької області повідомляє про добір на вакантну  посаду державної служби  ...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

  УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ. У четвер, 16 травня 2024 року з 11:00 до 12.00 відбудеться телефонна "гаряча лінія" спілкування із громадян...