Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Коментар голови Мелітопольської районної державної адміністрації Ігоря Судакова щодо умов отримання та стану виплати субсидій в районі

2
230

Всі громадяни, хто з об’єктивних причин не в змозі самостійно сплачувати комунальні послуги, у кого ці витрати перевищують орієнтовно 15% родинного бюджету, можуть оформити субсидію.

На території об’єднаного Мелітопольського району на опалювальний сезон 2021-2022 років житлова субсидія призначена 20624 домогосподарствам, кількість одержувачів цієї допомоги в порівнянні з минулорічним показником знизилась майже на 12% (в опалювальний сезон 2020-2021 років цей показник складав 23411 домогосподарств).

Призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які вже отримували житлову субсидію у попередньому опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводитиметься без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі (необхідно отримати дані для виплати коштів у готівковій формі);
  • призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень, внутрішньо переміщені особи) (необхідно підтвердити місце фактичного проживання);
  • призначена без урахування окремих осіб, які не проживають за місцем реєстрації (необхідно актуалізувати відомості щодо не проживання окремих осіб за місцем реєстрації).

Сьогодні людина може, не виходячи з дому, самостійно перевірити, чи призначена їй субсидія за даними Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. Він знаходиться у відкритому доступі.

Пошук у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Можна подивитись, чи призначена субсидія, на який термін, які суми щомісячних нарахувань. Інформація оновлюється один раз на місяць — на початку поточного місяця за попередній місяць.

Наразі громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, продовжують отримувати кошти у сумі 1 тисячі гривень за програмою «єПідтримка».

Нагадуємо, що отримання зазначених коштів не впливає на право громадян одержувати житлову субсидію, а також не зменшує розмір житлової субсидії. Оскільки ця виплата є одноразовою, вона не враховується до сукупного доходу домогосподарства під час розрахунку розміру субсидії, що не позначиться на розмірі житлової субсидії у майбутніх періодах.

Таким чином, щеплені громадяни можуть отримувати відповідні кошти без втрати права на субсидію або зменшення її розміру.

Також за темою

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітаціюЧитати далі

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї змож...

  Громадська організація "Лабораторія військово-політичних досліджень та реконструкції" у партнерстві з фондом "Відкрита Литва&...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...