Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Для коректного спілкування – «Довідник безбар’єрності»

0
153

Ви можете проаналізувати свої упередження щодо вразливих груп та прискіпливо подивитися на свою мову, адже вона проявляє ваші погляди і ставлення, і зрештою навчитися використовувати доброзичливу лексику. Наприклад, почати говорити не «інвалід», а «людина з інвалідністю», адже всі ми насамперед люди і фокус маємо робити на цьому, а не на діагнозах. 

Не знаєте, яка саме лексика є прийнятною, а яка - ні, то чому? Зазирніть до «Довідника безбар’єрності» (https://bf.in.ua/ )! 

Це флагманський проєкт першої леді України Олени Зеленської саме для того, щоб люди навчилися спілкуватися з повагою одне до одного. 

«У комунікації приховано набагато більше сенсів, ніж нам здається. «Довідник безбар’єрності» допоможе розкрити нові, додаткові смисли, коли в центрі уваги – людина. І це стане першим кроком у формуванні нової етики спілкування.» – зазначає Олена Зеленська.

Насправді, це досить просто – звертатися до людини так, як це комфортно для неї. Не транслювали упередження щодо віку, гендеру чи національності. Поважати одне одного, права та можливості інших людей.

І тоді зусилля багатьох людей на всіх рівнях наблизять те, чого ми всі прагнемо – безбар’єрне майбутнє України!

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...
НАТО і Україна розпочинають великий перегляд оборонних закупівель Читати далі

НАТО і Україна розпочинають великий перегляд оборонних закуп...

Конференція, присвячена новому етапу партнерства НАТО з Україною, відбудеться цього тижня в Люксембурзі. Делегати з НАТО і України зберуться для обгов...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 20 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешка...