Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

«Ми твердо можемо сказати, що зараз найсприятливіший період для вакцинації» – голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков

1
295

2021 рік для нашої країни ознаменувався початком вакцинальної компанії проти поширеної у всьому світі пандемії COVID-19. Наслідки даної хвороби жахливі, а єдиний спосіб захистити свій організм від неї – робити щеплення. Тому, дане питання вкрай важливе, адже від нього залежить здоров’я кожної людини не тільки району, області чи країни – а й усього світу.

У Мелітопольському районі досить складно було розпочати кампанію з вакцинації, адже у суспільстві існували певні упередження та міфи щодо щеплень. Хочу подякувати усім нашим мешканцям, які з самого початку зробили свій свідомий вибір та пройшли курс вакцинації. Вони довели, що це не страшно, безпечно та, головне, ефективно у боротьбі з СOVID-19.

За 2021 рік у нашому районі організовано роботу двох центрів масової вакцинації населення, трьох мобільних бригад та 43 пунктів щеплень.

На початок 2022 року в Мелітопольському районі повністю вакциновано двома дозами понад 74 тисячі осіб – це трохи більше 35 % дорослого населення району.

Першочерговими категоріями населення, які пройшли курс щеплень, стали представники медичної сфери – щеплено понад 90 % медпрацівників району. Також за минулий рік вакциновано понад 95 % працівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти, 87 % – працівників органів місцевого самоврядування.

Україна вже розпочала імунізацію бустерною дозою вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років.

Введення бустерної дози вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних штамів коронавірусу.

Тож, якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло півроку, ви можете отримати бустерну дозу в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Після її введення можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме протягом 270 діб.

Основною метою вакцинації проти COVID-19 залишається попередження тяжкого перебігу хвороби, особливо серед груп ризику. Саме тому критично важливо, щоб якомога більше літніх людей, людей із серйозними супутніми хворобами пройшли первинний курс вакцинації проти COVID-19.

У минулому році ми пережили декілька хвиль COVID-19. Наразі ми з вами знаходимося у жовтій карантинній зоні, показники захворюваності, у порівнянні з осіннім періодом, низькі, і, уже з нашого особистого досвіду, ми твердо можемо сказати, що зараз найсприятливіший період для вакцинації.

Для того, щоб попередити нову хвилю хвороби та захистити себе від неї усім невакцинованим жителям необхідно пройти курс щеплень. На сьогодні у районі працюють усі пункти вакцинації, у яких наявні декілька видів вакцини. Для того, щоб мінімізувати ризики захворювання та повернутися до звичайного життя без карантинних заборон та обмежень, нам разом потрібно напрацювати колективний імунітет, адже при таких вірусах здоров’я однієї людини залежить від здоров’я іншої.

Станьте прикладом, вакцинуйтесь, покажіть, що ви піклуєтесь про себе та своїх близьких, що це не боляче, не страшно та, головне, безпечно, адже від цього залежить життя кожної людини! Бережіть себе та своїх близьких!

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...