Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Уже понад 2,5 тисячі маленьких сіл в Україні вперше під'єднали до швидкісного інтернету

12
247

Наразі програма «Інтернет-субвенція — оптичний інтернет у 3 тисячах сіл по всій Україні»  виконана  на 85%. Про це в ефірі одного з національних телеканалів розповів Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

У рамках проєкту Інтернет-субвенція вже під'єднано понад 2,5 тисячі маленьких сіл. Упродовж найближчих декількох тижнів плануємо виконати наше завдання — три тисячі сіл отримають доступ до оптичного інтернету. А це близько мільйона українців та понад 6000 різних соцоб’єктів. Цей проєкт значно наблизив нас до головної мети — забезпечити 95% населення швидкісним інтернетом, — зазначив Михайло Федоров.

В програмі взяли участь більше, ніж 2,5 тисячі сіл — це близько 850 тисяч українців, 17 тисяч кілометрів оптичних мереж та 5950 соцзакладів, серед яких більше як 840 шкіл, 500 дитсадків, 1500 медзакладів, 1800 будинків культури, 780 бібліотек.

Є позитивна динаміка щодо покриття території України інтернетом: наприклад, у 2020 році не було й мови про інтернет-субвенцію для сіл, але цього року ми вже її реалізуємо та продовжимо робити це і у 2022-му. Звісно, крім оптичного інтернету є болюче питання якісного зв’язку на залізничних шляхах. На цей проєкт потрібні дуже великі інвестиції від держави та операторів, але ми плануємо почати роботу над цим проєктом вже наступного року, — розповів міністр.

До того ж,  цього року пришвидшився і розвиток мережі 4G. За офіційними даними, у 2021 році 3 мільйони українців вперше скористалися швидкісним мобільним інтернетом, а 8 мільйонів перейшли з 3G на 4G.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

  У середу, 5 червня 2024 року з 15.00  до 16.00 відбудеться телефонна "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДОБОРУ НА ЗАЙНЯТТЯ ПОСАДИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИЧитати далі

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОГОЛОШЕННЯ ДОБОРУ НА ЗАЙНЯТТЯ ПОСАДИ ДЕРЖАВНО...

  Мелітопольська  районна державна адміністрація Запорізької області повідомляє про добір на вакантну  посаду державної служби  ...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

  УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ. У четвер, 16 травня 2024 року з 11:00 до 12.00 відбудеться телефонна "гаряча лінія" спілкування із громадян...