Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

АКТУАЛЬНЕ

0
1034



Звіт про виконання перспективного (річного) плану роботи «Основні напрямки діяльності Мелітопольської районної державної адміністрації на 2021 рік»

Звіт про роботу Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області за І квартал 2021 року

Звіт про роботу Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області за II квартал 2021 року

Звіт про роботу Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області за ІII квартал 2021 року

Звіт про роботу Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області за ІV квартал 2021 року



Зростання кількості пожеж

Мелітопольське районне управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області інформує про те, що протягом лютого 2022 року спостерігається різке зростання кількості пожеж, а саме до шести пожеж за добу. Насамперед це пов’язане з настанням теплої погоди, коли громадяни Мелітопольського району прийнялись наводити порядок на територіях своїх домоволодінь. І як правило наведення порядку супроводжується спалюванням горючого сміття. В свою чергу випадки спалювання сміття та необережність під час використання відкритого вогню приводять до загоряння сухої трави на відкритих територіях. Так лише на території міста Мелітополь протягом 16 лютого трапилось 3 випадки загоряння сухої трави на відкритій території.

Нажаль сумна статистика по пожежам залишається і в житловому секторі. Так 16 лютого в селі Ганнівка Якимівської територіальної громади трапилась пожежа в житловому будинку, в результаті якої загинув власник будинку. Причина пожежі – необережність під час куріння.

Загалом протягом січня-лютого 2022 року на території Мелітопольського району виникло 54 пожежі. На пожежах загинуло 4 чоловіка, 2 чоловіка отримали травми. В результаті пожеж нанесено матеріальних збитків на суму 850 тис. грн.

З метою недопущення виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, особливо в житловому секторі населених пунктів нашого району, Мелітопольське районне управління ДСНС закликає всіх громадян бути вкрай обережними під час використання відкритого вогню, в тому числі під час куріння. Пам’ятайте, що цигарка в приміщенні – це одна з поширених причин виникнення пожеж. Намагайтесь не спалювати горючі відходи та не спалювати суху рослинність на відкритих територіях. Дотримуватись правил безпеки при експлуатації електромережі та електропобутових приладів, пічного опалення, газових приладів тощо.

Давайте разом збережемо наші оселі, життя та здоров’я близьких та рідних від пожеж.

В разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації телефонуйте за номером 101.



Сплата єдиного соціального внеску – запорука майбутньої пенсії

Починаючи з 2022 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років мають особи за наявності страхового стажу не менше 29 років, а з 2028 не менше 35 років. Страховий стаж зараховується лише за умови сплати страхових внесків у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з 1 січня поточного року мінімальна заробітна плата складає 6 500 грн, а з 1 жовтня 2022 року – 6 700 грн.

Відповідно мінімальний розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплатити для врахування періодів стажу при призначені пенсії з 1 січня — 1 430 грн, з 1 жовтня — 1 474 грн. Максимальна величина заробітної плати для нарахування єдиного внеску дорівнює 15 розмірам мінімальної заробітної плати та становить 97 500 грн, а максимальна сума страхового внеску – 21 450 грн.

Періоди, за які не нарахований та не сплачений єдиний внесок, не зараховуються до страхового стажу.

Якщо ж сума заявленого доходу, з якого сплачено єдиний внесок, менша за мінімальний розмір, то страховий стаж для обчислення пенсії розраховується пропорційно сплаченим внескам від фактично заявленого доходу.

Шановні роботодавці та підприємці! Несплачений єдиний соціальний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсії у майбутньому. Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує гідне пенсійне забезпечення та інші соціальні виплати, передбачені чинним законодавством.



Увага! Повідомлення про зміну електронної пошти

Мелітопольська районна державна адміністрація Запорізької області повідомляє про зміну адрес офіційної поштової скриньки Мелітопольської райдержадміністрації, а також поштових скриньок її структурних підрозділів.

З 01.02.2022 адреса електронної пошти Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Адреси поштових скриньок структурних підрозділів Мелітопольської райдержадміністрації:

Архівний відділ Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ економіки та агропромисловому розвитку Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ житлово-комунального господарства, інфраструктури та екології Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ містобудування та архітектури Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Служба у справах дітей Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Управління соціального захисту населення Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]  

Відділ фінансів Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ цивільного захисту, оборонної роботи та роботи з правоохоронними органами Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Державний реєстратор Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]  

Відділ роботи із зверненнями громадян апарату Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Юридичний відділ апарату Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ управління персоналом апарату Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ організаційної та інформаційної діяльності апарату Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Відділ фінансово–господарського забезпечення апарату Мелітопольської райдержадміністрації – [email protected]

Листування стосовно доступу до публічної інформації в Мелітопольській райдержадміністрації – [email protected]



Інформаційні матеріали до Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів.

У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу.

9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Важливі акценти

  • Бій під Крутами став успішною оборонною операцією. Наступ переважаючих сил ворога було зупинено на декілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу.
  • Брестський мир означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
  • Незалежність Української Народної Республіки довелося захищати від російської військової агресії на початках силами добровольчих формувань.
  • Згодом українські війська за підтримки німецьких та австро-угорських (завдяки Брестському договору) звільнили від більшовиків всю територію України.
  • Події Української революції засвідчили: державність без армії неможлива.
  • Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут у публіцистиці часто називають “першими кіборгами”.

Історична довідка. Перша незалежність

У 1917 році постала Українська Центральна Рада, згодом була створена Українська Народна Республіка.

Прихід до влади у Росії більшовиків у листопаді 1917 року становив загрозу для України. Вони прагнули встановити контроль над Україною. У грудні більшовицький уряд Росії (Рада народних комісарів) направив ультиматум Українській Центральній Раді. У ньому йшлося про виконання таких умов: дозволити переміщення більшовицьких військ в Україні, не пропускати із фронту (Першої світової війни) на Дон антибільшовицькі сили і відмовитися від утворення окремого Українського фронту. Українці відхилили вимоги і звинуватили більшовицьку Росію у втручанні у внутрішні справи України та розпалюванні ворожнечі. Раднарком, своєю чергою, оголосив Центральну Раду “в стані відкритої війни проти Радянської влади в Росії і на Україні”.

7 січня 1918 року більшовики оголосили загальний наступ на Україну. У середині січня 1918-го вони встановили контроль майже на всьому Лівобережжі та просувалися на Київ. За таких умов 22 січня 1918 року Українська Центральна Рада ІV Універсалом проголосила незалежність Української Народної Республіки.

Напередодні бою

Більшовицькі сили наступали на Київ з двох напрямків. Загін під командуванням Михайла Муравйова просувався Полтавщиною, в той час як на Чернігівщині діяв 1-й Мінський революційний загін на чолі з Рейнгольдом Берзіним. Вважаючи полтавський напрямок найбільш загрозливим, українське командування спрямувало туди найбоєздатніші частини, зокрема, Січових стрільців та Гайдамацький кіш Слобідської України.

Всупереч розрахункам, основні сили загону Муравйова вирушили на з'єднання з Мінським революційним загоном. 28 січня вони заволоділи ключовим пунктом української оборони на Чернігівщині – станцією Бахмач. Здавалося, більше нічого не завадить більшовицькому наступу на Київ.

На підступах до столиці Муравйов закликав: “Наше бойове завдання – взяти Київ... Жаліти київських мешканців нема чого, вони терпіли гайдамаків – нехай знають нас і одержать відплату. Жодного жалю до них! Кров’ю заплатять вони нам. Якщо треба, то каменя на камені не залишимо".

Проте вже наступного дня на станції Крути їхній наступ зупинили українські частини, до яких підійшло підкріплення – курсанти  Київської юнацької військової школи імені Богдана Хмельницького сотника Аверкія Гончаренка та добровольці Помічного студентського куреня Січових стрільців (18-20-річні юнаки з Університету святого Володимира, Українського народного університету, Київської гімназії Кирила та Мефодія). До курсантів юнацької школи, студентів і гімназистів приєдналося ще десь 80 добровольців із підрозділів Вільного козацтва з Ніжина.

Перші кіборги

29 січня 1918 року в Крутах перебувало до 520 українських вояків, юнаків і студентів при 16 кулеметах та з однією гарматою на залiзничнiй платформi. У росіян була десятикратна перевага в живій силі, мали бронепотяг та артилерію.

Військами УНР під Крутами командував Аверкій Гончаренко. Завдяки вигідній позиції і героїзму бійців українцям вдалося завдати росіянам значних втрат і стримати наступ до темряви. Потім під тиском ворога більшість підрозділів організовано відступили до ешелонів на станції неподалік і вирушили в бік Києва, руйнуючи за собою залізничні колії. Але одна студентська чота – 27 юнаків, – заблукавши у темряві, повернулася до станції Крути, яка на той час уже була зайнята більшовиками. Вони потрапили в полон. Полонених катували, а потім стратили. Згодом частину героїв поховали на Аскольдовій могилі у Києві.

На сьогодні вiдомi прізвища 20 з них. Це студенти Народного університету Олександр Шерстюк, Ісидор Пурик, Борозенко-Конончук, Головащук, Чижов, Сiрик, Омельченко (сотник); студенти Київського університету святого Володимира Олександр Попович, Володимир Шульгин, Микола Лизогуб, Божко-Божинський, Дмитренко, Андрiїв; гімназисти 2-ї Кирило-Мефодiївської гімназії Андрій Соколовський, Євген Тернавський, Володимир Гнаткевич, Григiр Пiпський, Іван Сорокевич, Павло Кольченко (прапорщик), Микола Ганкевич.

Загалом у бою під Крутами загинуло з української сторони, за різними оцінками, 70–100 осіб.

Втрати більшовицьких військ сягали 300 вояків.

Брестський мирний договір

Затримавши ворога на чотири дні, українські війська дали змогу уряду укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу. Перемовини закінчилися 9 лютого 1918 року підписанням Брестського мирного договору. Він визначав:

  • визнання Четверним союзом самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин;
  • перехід Холмщини та Підляшшя до складу  України; Східна Галичина та Буковина мали бути виділені в окремий коронний край Австро-Угорщини;
  • кордон із Польщею, що мав бути визначений комісією “на основі етнографічних відносин і бажань людності”;
  • відмову сторін від взаємних претензій на відшкодування збитків, спричинених війною;
  • обмін військовополоненими та встановлення дипломатичних відносин;
  • постачання УНР іншій стороні до 31 липня 1918 року 60 мільйонів пудів хліба, 2750 тисяч пудів м’яса, іншу сільгосппродукцію та промислову сировину.

Тим часом 4 лютого 1918 року більшовицькі війська Михайла Муравйова підійшли до Києва. Під гуркіт гармат Центральна Рада приймала найрадикальніші закони – про ліквідацію права власності на землю та демобілізацію.

Через два дні почався масований артилерійський обстріл, ще через 3 дні муравйовці ввірвалися в місто. Розгорнулося мародерство і полювання на українських чиновників, офіцерів, усіх “підозрілих”. Жертвами “червоного терору” стали декілька тисяч киян. Вже наприкінці лютого 1918 року завдяки підтримці німецьких та австро-угорських військ українці почали звільнення України від більшовиків. У квітні було звільнено майже всю Україну.

Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.



До уваги зацікавлених сторін та активної молоді

Міністерство молоді та спорту України Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, що сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні інформує про початок прийому пропозицій щодо присудження (далі – Премія).

Щороку на виконання вимог Положення про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1333, молоді віком від 14 до 35 років присуджується до 20 Премій у розмірі 50 тис. грн. кожна. Премія не присуджується повторно, а також за досягнення, за які особи відзначені державними нагородами.

Для здобуття Премії районні, районні у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, органи місцевого самоврядування, громадські об'єднання, які не мають статусу всеукраїнських, відокремлені підрозділи всеукраїнських громадських об'єднань, благодійні організації, місцеві або регіональні засоби масової інформації мають можливість подати до 1 березня 2022 року не більше як на одну особу.

Премія присуджується за особливі досягнення молодої особи в попередньому році (при цьому можуть також враховуватися досягнення кандидата на присудження Премії за попередні роки) за такими напрямами:

  1. правозахисна та політична діяльність, боротьба з корупцією, розвиток місцевого самоврядування та місцевої самоорганізації населення, вирішення питань житлово-комунального господарства;
  2. національно-патріотичне виховання громадян, підготовка молоді до захисту незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння Збройним Силам та іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням та правоохоронним органам спеціального призначення, надання допомоги особам, які беруть або брали участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях;
  3. вшанування та надання допомоги учасникам боротьби за незалежність України у XX столітті, жертвам політичних репресій та членам їх сімей, впорядкування військово-меморіальних об'єктів, пов'язаних з боротьбою за незалежність і територіальну цілісність України;
  4. впровадження творчих та новітніх ідей у створенні та веденні бізнесу, створення нових робочих місць, освіта та працевлаштування соціально уразливих категорій населення, у тому числі осіб з особливими потребами, внутрішньо переміщених осіб тощо;
  5. популяризація здорового способу життя, спортивної діяльності, профілактики та охорони здоров'я населення;
  6. утвердження ролі сім'ї в суспільстві, захист дитинства, материнства та батьківства;
  7. культурно-мистецька та наукова діяльність, збереження і популяризація історичної та культурної спадщини;
  8. захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, охорона навколишнього природного середовища, захист тварин.

Інформацію щодо переліку документів, що мають бути подані кандидатами на присудження Премії, та процедуру подання можна дізнатися на офіційному вебсайті Мінмолодьспорту за посиланням: https://cutt.ly/aIucCTg.

Документи кандидата мають відповідати вимогам пункту 7 Положення про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1333. Повний пакет документів надсилається на поштову адресу: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна 42, каб. 313 а.

Додаткову інформацію щодо організаційного, інформаційного та технічного забезпечення присудження Премії можна дізнатися за телефоном: (044) 284-30-26, відділ регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України.



Про виявлення міграції первинних ароматичних амінів

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення, отримані по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) від 10 січня 2022 року № 2020.6056-fup 4 та № 2021.0705-fup 1 стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів у ложках (шумівках) та у нейлонових ополониках, що експортувалась з Китаю (виробник: Yangjiang Mojiang Industry & Trade Co., експортер: GUANGDONG EKA INDUSTRIAL INVESTMENT CO., LTD UNIT 1201, BLOCK E, POLY WORLD TRADE CENTER) через Францію до України (отримувач: «АШАН Україна», S95 – Бориспіль, 08301).

У разі встановлення наявності та реалізації вказаної продукції суб’єктам господарювання необхідно розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та інформувати Мелітопольське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області на електронну адресу: [email protected]



Триває реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, реєстрація для участі у пробному ЗНО триватиме до 22 січня. Кожен охочий зможе зареєструватися на сайті https://testportal.gov.ua/probzno/ відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Участь у пробному тестуванні дає змогу учасникам:

  • попрацювати з тестами, що відповідають вимогам програм ЗНО, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт основної сесії ЗНО 2022 року;
  • попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;
  • психологічно налаштуватися на проходження ЗНО;
  • навчитися ефективно розподіляти час.

Вартість пробного ЗНО різниться за регіонами й коливається в межах від 213 до 309 грн. Різниця пов’язана з особливостями організації тестувань, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у різних регіонах, прогнозованою кількістю тестувань тощо.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО будуть створені інформаційні сторінки, на яких до 10 березня буде розміщено інформацію про час і місце проходження пробного ЗНО, а згодом – результати тестування.

Звертаємо увагу, що реєстрація на пробне ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного ЗНО не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.



Прості правила поводження з вогнем допоможуть уникнути біди

Треба завжди пам'ятати, що необережне поводження з вогнем може призвести до пожежі. Закликаємо дотримуватися правил безпеки життєдіяльності особливо під час  свят,  бути вкрай обережними з бенгальськими вогнями, свічками, петардами та феєрверками, дотримуватись правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте, що ваша безпека – у ваших руках! Дбайте про те, щоб вогонь не завдав шкоди вашому помешканню, та дотримуйтесь наступних правил:

  • будьте обережні у поводженні з вогнем;
  • не залишайте розведений вогонь на подвір’ї без нагляду;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • завжди вимикайте електроприлади з розеток, виходячи з приміщення;
  • уникайте перевантаження електричних мереж.

Якщо ж пожежа таки трапилася, дотримуйтесь правил, які можуть врятувати вам життя.

Основні дії під час виникнення пожежі:

  • подзвонити до служби порятунку за номером 101;
  • викликаючи службу порятунку, чітко називати адресу, поверх, номер квартири та своє прізвище; сповістити, що саме горить;
  • негайно евакуювати з приміщення дітей, немічних людей та людей похилого віку;
  • при евакуації уникати користування ліфтом, бо є ризик відключення ліфта від електроструму;
  • при евакуації з висотного будинку більше шансів мають ті люди, що не біжать вниз крізь дим та вогонь, а шукають порятунку на даху будівлі;
  • пересуватися слід швидко; оскільки кисню більше біля підлоги, до виходу краще повзти, закриваючи обличчя вологою тканиною;
  • при евакуації заручитися чиєюсь підтримкою, хто вас підстрахує і допоможе, якщо ви знепритомнієте від диму;
  • гасити полум’я слід засобами первинного пожежогасіння: водою, піском, товстою зволоженою тканиною (ковдрою, килимом), вогнегасником;
  • за можливості м’які предмети треба вкинути у ванну та залити їх водою;
  • вимкнути електрику, щоб уникнути ураження електрострумом;
  • не відчиняти вікна, щоб не живити пожежу свіжим притокою кисню.


Ожеледиця – це небезпечно!

Кожного року в період ожеледиці Міністерство охорони здоров’я України реєструє сумну статистику небезпечних травмувань: переломів та забиттів з тяжкими наслідками.

Зима – це холодний період року, тому не слід забувати про ожеледицю, яка може з’явитись в наших кліматичних умовах несподівано. Ожеледиця змушує бути уважними не лише водіїв але й пішоходів. Адже ризик травмування високий, коли під ногами слизько.

Ожеледиця – це тонкий шар льоду на поверхні землі, що утворюється після танення снігу(відлиги) або опадів у вигляді дощу та мокрого снігу, в результаті дії різкого зниження температури повітря від 0 0С та нижче.

Надаємо рекомендації щодо безпечного поводження в період ожеледиці.

Отже, перед виходом із будинку, під час ожеледиці, намагайтесь дотримувати наступних порад:

  • одягніть на підошви Вашого взуття «льодоступи»;
  • перед виходом з приміщення прикріпіть на підбори взуття шматок поролону (за розмірами каблука) або лейкопластиру;
  • наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і підбори взуття та перед виходом натріть піском (на один-два дні вистачить);
  • натріть наждаковим папером підошву взуття перед виходом, а краще приклейте його на підошву (але від води піщини наждакового паперу обсипаються);
  • нанесіть на підошву взуття тонкий шар клею типу «Момент» та поставте взуття на пісок, після цього можна впевнено виходити на вулицю.

Фахівці стверджують, що кращими для пресування по льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої прогумованої основи та без великих підборів.

Людям похилого віку під час ожеледиці бажано взагалі не виходити з помешкань. Але якщо є нагальна потреба, тоді беріть з собою тростину з гумовим наконечником або з металевим шипом (типу «лижна палиця»).

Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводу, також небезпечні для здоров’я.

Радимо не виходити без потреби на вулицю в період ожеледиці, якщо Ви відчуваєте слабкість або ж захворіли. Для безпечного пересування пішохідними доріжками обирайте територію очищену від снігу та посипану піском або відсівом.

Як зменшити ризик травм в період ожеледиці:

  • Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. При цьому не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
  • Пам’ятайте, що поспіх збільшує небезпеку послизнутись, тому ходіть впевнено та не поспішаючи.
  • При порушенні рівноваги – спробуйте згрупуватись та швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах та не впасти.
  • Не наступайте на металеві кришки люків, як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.
  • Не ходіть з самого краю проїжджої частини дороги. Це завжди небезпечно, а під час ожеледиці – особливо. У такий час і водіям важче вправитися з керування авто.
  • Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в період ожеледиці. Пам’ятайте, що під час ожеледиці значно збільшується гальмівний шлях автомобіля що рухається. Це призводить як мінімум до каліцтв, а можливо – і до загибелі пішоходів.
  • Також небезпечними є прогулянки під час ожеледиці в стані алкогольного сп’яніння. У такому стані травми частіше всього важкі, оскільки люди менш чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікувального закладу.
  • Якщо ви впали і через деякий час відчули, головний біль, нудоту, біль в суглобах, з’явились набряки м’яких тканин в місцях забиття – терміново звертайтесь дотравмпункту лікувального закладу, щоб уникнути ускладнень.
  • Не потрібно ходити під будинками, потрібно ходити лише по безпечним тротуарам. Так як взимку, особливо небезпечними є місця, де можливе падіння бурульок.

Потрібно заздалегідь бути готовими до різких змін погодних умов взимку. Будьте обачними, обирайте відповідне взуття та пам’ятайте про правила безпечної поведінки в період ожеледиці.

Сподіваємось, що наші поради допоможуть Вам запобігти травмуванням під час ожеледиці.



До відома

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про поштовий зв’язок» встановлено, що для задоволення державних потреб національний оператор на договірних засадах може здійснювати діяльність, пов’язану з виплатою та доставкою пенсій, грошової допомоги малозабезпеченим громадянам, надавати інші послуги відповідно до законодавства України. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 січня 2002 року № 10 – р функції національного оператора поштового зв’язку покладено на Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта». Таким чином, АТ «Укрпошта» набула виключне право на здійснення послуг по доставці усіх видів допомог, пенсій та інших соціальних виплат. Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.07.2015 року №728-р АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО “УКРПОШТА” є правонаступником Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» із розгалуженою системою дирекцій та відділень. Згідно з пунктом 7 частиною 2 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №270 від 05.03.2009, оператори поштового зв’язку самостійно визначають перелік послуг поштового зв’язку, що надаються об’єктам поштового зв’язку, з урахуванням попиту користувачів, державних замовлень, а також відповідних нормативів, які затверджуються в установленому законодавством порядку. Відповідно до Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальної допомоги національним оператором поштового зв’язку, затвердженої спільним наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 28.04.2009 року № 464/156, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 02.07.2009 за №592/16608, послуги з виплати та доставки пенсій, соціальної допомоги надають підрозділи національного оператора – пошти, вузли (центри), відділення та пункти поштового зв’язку. Таким чином, зазначені послуги поштового зв’язку можуть бути надані тільки певним виконавцем, відповідно до пункту 2 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме, відсутня конкуренція ( в тому числі з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи.

Також, проінформувала, що до участі у переговорах на закупівлю: Поштові послуги ДК 021:2015 -64110000-0 Поштові послуги (послуги з виплати та доставки соціальних допомог, а також інших виплат населенню) запрошений директор філії Запорізької дирекції АТ «УКРПОШТА» Боровик Юлія Дмитрівна.

Згідно з річним планом закупівель на 2021 рік (зі змінами), очікувана вартість предмета закупівлі: Поштові послуги ДК 021:2015 -64110000-0 Поштові послуги (послуги з виплати та доставки пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі та з виплати та доставки соціальних допомог, а також інших виплат населенню) запланована у сумі 1097371,54 грн (Один мільйон дев’яносто сім тисяч триста сімдесят одна гривня 54 копійок) без ПДВ.

Джерело фінансування закупівлі: кошти державного бюджету та кошти ОТГ.

Місце надання послуг: Мелітопольський район Запорізької області.

Строк постачання:  квітень – грудень 2021 року.



Cамовільне спалення сухостою та сміття заборонено

Останніми роками навесні спалювання сухої трави, торішнього опалого листя та побутового сміття набуло масштабних розмірів. Це не тільки шкодить довкіллю, а й несе загрозу об’єктам енергетичної інфраструктури, які можуть бути пошкоджені внаслідок умисного підпалу сухостою або сміття.

Так, 26 березня близько 17:00 у Нововолинську Володимир-Волинського району Волинської області трапилося загоряння сміття у дворі будинків позаду торгового центру (за інформацією місцевих ЗМІ). Ймовірною причиною займання стало спалювання сухого листя та трави мешканцями будинків. Унаслідок загоряння сталося коротке замикання кабелю живлення і було знеструмлено проспект Перемоги – одну із центральних вулиць, на якій розташовано чимало споживачів електроенергії та медустанови.

Попереджаємо, що винні у таких самовільних діях притягуються до відповідальності відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 900 до 1 260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, не можна розводити багаття поблизу енергетичних об’єктів, особливо під повітряними лініями електропередачі. Від неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі може обірватися, створюючи небезпеку ураження електричним струмом тих, хто знаходиться під ним.

Для запобігання пожеж в охоронних зонах енергетичних об’єктів забороняється:

  • розпалювати вогнища, палити, кидати непогашенні сірники або недопалки;
  • розміщувати постійні і тимчасові будівлі (дачі, будівельні вагончики тощо);
  • складати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;
  • розміщувати звалища різних горючих і хімічнонебезпечних відходів.

Також Правилами пожежної безпеки забороняється зберігання висушеної трави не тільки на території електричної підстанції та енергетичного підприємства, а й навколо них на відстані ближче 100 м.

Нагадуємо, що вздовж повітряних ліній електропередачі відводиться охоронна зона (у повітрі та на землі), ширина якої залежить від напруги лінії і береться по вертикалі проєкції крайніх проводів:

2 м – до проводів напругою до 1 кВ;

10 м – до проводів напругою до 20 кВ;

15 м – до проводів напругою до 35 кВ;

20 м – до проводів напругою до 110 кВ;

25 м – до проводів напругою до 150-220 кВ.

30 м – до проводів напругою до 330 кВ.

По периметру трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв охоронна зона вважається на відстані 3 м від огорожі або споруди.

Відповідно до статті 270 Кримінального Кодексу України за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі, передбачено штраф від 1 000 до 4 020 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк. За теж саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки – карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.



До відома

Доводимо до відома оновлену інформацію про роботу Громадської приймальні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Бізденежний Сергій Романович проводить прийом громадян у перший та третій понеділок щомісяця з 9:00 до 12:00 за адресою: просп. Соборний, 164, м. Запоріжжя, 69000 (Запорізька облдержадміністрація, каб. 104). Довідки за телефоном: 0671056569.



Захисти рідну землю – підпиши контракт із Збройними Силами України!

Служба за контрактом – це:

  1. Грошове забезпечення вже на початку служби – від 7 тисяч гривень, щорічна матеріальна допомога на соціально-побутові потреби та оздоровлення у розмірі місячного грошового утримання (14 зарплат на рік!)
  2. Повне та безкоштовне речове забезпечення
  3. Безкоштовна медична допомога у спеціалізованих медичних закладах для військовослужбовців та членів їх родин
  4. Щорічна оплачувана відпустка від 30 до 45 днів
  5. Можливість отримання першого офіцерського звання навіть для тих, хто не служив в армії
  6. Можливість отримати гідну пенсію (значно вищу, ніж у цивільному секторі), вийти на пенсію за вислугою років
  7. Можливість безкоштовного отримання вищої освіти без відриву від служби
  8. Суспільна повага і дяка захисникам України

За додатковою інформацією звертатись до районних військових комісаріатів або за телефонами:

(061) 764-54-45, (061) 295-23-22, (061) 764-13-54

Дізнатися більше – http://www.mil.gov.ua/contract



Перелік об’єктів топоніміки Мелітопольського району, назви яких були змінені відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»

Назва ради / населеного пункту

Назва населеного пункту/вулиці/провулку, що підпадає під обмеження Закону

Змінена назва

Промінівська с. р.с. Совєтськес. Волошкове

 

Населений пункт

Назва вулиці (провулку), що підпадає під обмеження Закону

Змінена назва

с. Світлодолинськевул. Ленінавул. Паркова
вул. Жовтневавул. Привокзальна
с. Травневевул. Ленінавул. Травнева
с. Орлововул. Радянськавул. Вишнева
с. Новевул. Дзержинськоговул. Березова
вул. Комсомольськавул. Молодіжна
вул. Жовтневавул. Дружби
с. Данило-Іванівкавул. Фрунзевул. Зелена
вул. Свердловавул. Садова
вул. Ленінавул. Шкільна
с. Зеленевул. Комсомольськавул. Нова
вул. Пролетарськавул. Паркова
с. Садовевул. Жовтневавул. Вишнева
с. Мордвинівкавул. 50 років Жовтнявул. Центральна
с. Костянтинівкапров. Ковпакапров. Парковий
пров. Калінінапров. Авіаконструктора Калініна
вул. Дзержинськоговул. Дружби
вул. Комсомольськавул. Незалежності
вул. Калінінавул. Укр. Авіаконструктора Калініна К.О.
вул. Жовтневавул. Весняна
вул. Радянськавул. Лугова
вул. Ленінавул. Головна
вул. Фрунзевул. Центральна
вул. Щорсавул. Соборна
вул. Кіровавул. Миру
пров. Щорсапров. Соборний
вул. Чапаєвавул. Зелена
пров. Калінінапров. Укр. авіаконструктора Калініна К.О.
пров. Ленінапров. Тихий
вул. Піонерськавул. Зарічна
вул. Пархоменковул. Вишнева
с. Новомиколаївкавул. Дзержинськоговул. Садова
І-пров. ДзержинськогоІ пров. Садова
ІІ-пров.  ДзержинськогоІІ пров. Садова
вул. Ленінавул. Миру
І-пров. ЛенінаІ пров. Миру
ІІ-пров ЛенінаІІ пров. Миру
вул. Щорсавул. Молодіжна
вул. Чапаєвавул. Дружби
вул. О. Островськоговул. Каденюка
пров. О. Островськогопров. Каденюка
с. Трудовевул. Кіровавул. ім. Загноя
вул. Радянськавул. Центральна
с. Зеленчуквул. Щорсавул. Центральна
с. Семенівкавул. Пролетарськавул. Мелітопольська
пров. Пролетарськийпров. Мелітопольський
вул. Жовтневавул. Михайлівська
вул. Червонофлотськавул. Дружби
пров. Жовтневийпров. Михайлівський
пров. Червонофлотськийпров. Дружби
с. Тамбовкавул. Ленінавул. Річна
вул. Радянськавул. Весняна
пров. Радянськийпров. Піщаний
с. Обільневул. Щорсавул. Аграрна
вул. Чапаєвавул. Лінейна
вул. Комсомольськавул. Молодіжна
с. Новобогданівкавул. Дзержинськоговул. Весняна
вул. Калінінавул. Поштова
вул. Кіровавул. Спортивна
вул. Котовськоговул. Вишнева
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Фрунзевул. Дружби
вул. Щорсавул. Молодіжна
вул. Чапаєвавул. Магістральна
вул. Пархоменковул. Ювілейна
вул. Червоноармійськавул. Гвардійська
вул. Карла Марксавул. Дніпровська
с. Привільневул. Жовтневавул. Свободи
с. Відродженнявул. Радгоспнавул. Квіткова
с. Троїцькевул. Ленінавул. Миру
с. Проміньвул. Кіровавул. Миру
с. Новгородківкавул. Ленінавул. Центральна
вул. Жовтневавул. Широка
с. Високевул. Ленінавул. Вишнева
вул. Комсомольськавул. Садова
вул. Терешковоївул. Щастя
с. Малий Утлюгвул. Радянськавул. Миру
с. Маяквул. Ленінавул. Центральна
с. Долинськевул. Жовтневавул. Широка
пров. Жовтневийпров. Вільний
с. Ромашкивул. Тельманавул. Молодіжна
с. Терпіннявул. Калінінавул. Яблунева
вул. Карла Марксавул. Дружби
вул. Чапаєвавул. Зелена
вул. Кіровавул. Миру
вул. Ленінавул. Таврійська
вул. Фрунзевул. Успішна
вул. Жовтневавул. Річна
вул. Радянськавул. Українська
вул. Комсомольськавул. Степна
вул. Червоноармійськавул. Піщана
вул. Піонерськавул. Ювілейна
с. Спаськевул. Ленінавул. Вишнева
пров. Червоноармійськийпров. Криничний
вул. Піонерськавул. Молодіжна
вул. Жовтневавул. Лугова
вул. Комсомольськавул. Миру
с. Зарічневул. Комсомольськавул. Мала
вул. Радянськавул. Грушева
с. Федорівкавул. Калінінавул. Центральна
вул. Жовтневавул. Шкільна
вул. Радянськавул. Східна
вул. Кіровавул. Незалежності
вул. Фрунзевул. Зелена
вул. Піонерськавул. Степова
с. Північневул. Кіровавул. Миру
вул. Жовтневавул. Дружби
с. Новопилипівкавул. Луначарськоговул. Лугова
вул. Ленінавул. Центральна
с. Полянівкапров. Комсомольськийпров. Дружби
с. Мар’ївкавул. Жовтневавул. Сонячна
с. Вознесенкавул. Кіровавул. Миру
вул. Калінінавул. Шкільна
вул. Жовтневавул. Дружби
вул. 50 років СРСРвул. Молодіжна
вул. Чапаєвавул. ім. Зубенко Г.М.
с. Мирневул. Ленінавул. Центральна
вул. Комсомольськавул. Миру
вул. 70-річчя Великого Жовтнявул. Дружби

Веселівський район (колишній)

смт Веселевул. Ворошиловавул. Паркова
вул. Комсомольськавул. Вишнева
вул. Свердловавул. Зелена
вул. Чекістіввул. Лісова
вул. Білорецькавул. Продольна
вул. Воровськоговул. Спортивна
вул. Дзержинськоговул. Чумацька
вул. Жовтневавул. Незалежності України
вул. Калінінавул. Козацька
вул. Карла Марксавул. Мисливська
вул. Кіровавул. Південна
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Пролетарськавул. Патріотична
вул. Радянськавул. Покровська
вул. Рози Люксембургвул. Лесі Українки
вул. Фрунзевул. Хліборобна
вул. Чапаєвавул. Чарівна
пров. Чапаєвапров. Чарівний
вул. Щорсавул. Таврійська
вул. Жовтневавул. Зелена
вул. Олексія Кириченкавул. Веселівська
с. Єлизаветівкавул. Дзержинськоговул. Степова
вул. Комсомольськавул. Культурна
вул. Чапаєвавул. Лісова
с. Новоолександрівкавул. Ленінавул. Богдана Хмельницького
вул. Чапаєвавул. Українська
с. Широкевул. Червоногвардійськавул. Медова
вул. Комсомольськавул. Центральна
пров. 40 років Жовтняпров. Горіховий
пров. Комсомольськийпров. Молодіжний
с. Ясна Полянавул. Ворошиловавул. Сонячна
вул. Свердловавул. Польова
с. Матвіївкавул. Жовтневавул. Козацька
с. Корніївкавул Ленінавул. Центральна
с. Новоіванівкавул. Дем’яна Бідноговул. Степова
вул. Ленінавул. Східна
вул. Радянськавул. Мирна
вул. Червоногвардійськавул. Центральна
вул. Щорсавул. Весняна
вул. Свердловавул. Польова
с. Новоуспенівкавул. Жовтневавул. Аграрна
вул. Комсомольськавул. Дружна
вул. Крупськоївул. Покровська
вул. Ленінавул. Сонячна
вул. Чапаєвавул. Північна

Приазовський район (колишній)

Нововасилівка с. р.с. Жовтневес. Домузли
смт Приазовськевул. Володарськоговул. Південна
вул. Дем’яна Бєдноговул. Лугова
вул. Карла Марксавул. Азовська
вул. Калінінавул. Центральна
вул. Кіровавул. Квіткова
вул. Куйбишевавул. Вишнева
вул. Ленінавул. Покровська
вул. Петровськоговул. Зарічна
вул. Фрунзевул. Дружби
вул. Щорсавул. Чарівна
вул. Радянськавул. Садова
пров. Калінінськийпров. Центральний
с. Білорічанськевул. Пролетарськавул. Білорічанська
смт Нововасилівкавул. Калінінавул. Нова
вул. Ленінавул. Дружби
пров. Комсомольськийпров. Кооперативний
с. Новоолександрівкавул. Будьоноговул. Азовська
вул. Фрунзевул. Польова
с. Богданівкавул. Ленінавул. Центральна
с. Степанівка Другавул. Ленінавул. Центральна
с. Ботієвевул. Калініна вул. Незалежності
вул. Карла Марксавул. Тараса Шевченка
вул. Ленінавул. Українська
с. Володимирівкавул. Будьонноговул. Зарічна
вул. Чапаєвавул. Степна
вул. Ленінавул. Центральна
с. Воскресенкавул. Ленінавул. Шкільна
с. Іванівкавул. Радянськавул. Українська
с. Ганнівкавул. Калінінавул. Свободи
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Фрунзевул. Нова
с. Ганно-Опанлинкавул. Ленінавул. Шкільна
с. Георгіївкавул. Ленінавул. Центральна
с. Гірсівкавул. Кіровавул. Роднікова
вул. Радянськавул. Молодіжна
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Фрунзевул. Дружби
с. Дівнинськевул. Кіровавул. Східна
вул. Свердловавул. Шкільна
вул. Ленінавул. Центральна
с. Дмитрівкавул. Ленінавул. Центральна
вул. Щорсавул. Молодіжна
с. Добрівкавул. Ленінавул. Вишнева
с. Дунаївкавул. Котовськоговул. Сонячна
вул. Фрунзевул. Шкільна
с. Маківкавул. Калінінавул. Центральна
с. Миколаївкавул. Кіровавул. Прокольна
вул. Чапаєвавул. Молодіжна
вул. Щорсавул. Шевченка
с. Надеждиневул. Луначарськоговул. Зарічна
с. Волнавул. Будьоноговул. Степова
с. Нечкиневул. Щорсавул. Степова
с. Новокостянтинівкавул. Ленінавул. Центральна
вул. Жовтневавул. Азовська
вул. Комунаріввул. Зелена
с. Новомиколаївкавул. Кіровавул. Задунаївська
вул. Жовтневувул. Степова
с. Новоспаськевул. Кіровавул.  Шавкайська
с. Мар’янівкавул. Ворошиловавул. Центральна
с. Оріхівкавул. Радянськавул. Польова
с. Олександрівкавул. Ленінавул. Центральну
вул. Щорсавул. Тиха
вул. Радянськавул. Молодіжна
с. Приморський Посадвул. Тельманавул. Центральну
с. Розівкавул. Ленінавул. Миру
вул. Комінтернавул. Шевченка
с. Калинівкавул. Жовтневавул. Вишнева
с. Степанівка Першавул. Ленінавул. Молодіжна
вул. Петровськоговул. Берегова
вул. Жовтневавул. Азовська
с. Федорівкавул. Ленінавул. Центральна
вул. Щорсавул. Молодіжна
с. Чкаловевул. Ленінавул. Вишнева
с. Шевченкавул. Фрунзевул. Миру
с. Петрівкавул. Петрівськавул. Петрова

Якимівський район (колишній)

Якимівська с. р.с. Ленінськес. Мирне
Якимівська с. р.с. Червоноармійськес. Таврійське
Якимівська с. р.с. Куйбишевас. В’язівка
смт. Якимівкавул. 50 років Жовтнявул. Комунальна
вул. Свердловавул. Паркова
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Щорсавул. Широка
вул. Будьонноговул. Благодатна
вул. Ворошиловавул. Чарівна
вул. Дзержинськоговул. Елеваторна
вул. Калінінавул. Калинова
вул. Кіровавул. Квіткова
вул. Чапаєвавул. Незалежності
вул. Радянськавул. Вишнева
вул. Жовтневавул. Ігоря Щербини
вул. Революціївул. Героїв 23-го батальйону
вул. Толбухінавул. Визволителів Якимівки
вул. Колгоспнавул. Хліборобів
вул. Піонерськавул. Історична
пров. Димитровапров. Дмитрівський
смт. Кирилівка

вул. Леніна,вул. Радянська, буд. № 1– 61, № 2–50

вул. Калініна, буд. № 1 – 17, № 2 – 30

проспект Азовський
вул. Калініна, буд. № 19 – 97, № 32 – 280вул. Приморський бульвар
вул. Радянська, буд. № 63 –129,№ 52 – 108вул. Вишнева
вул. Петровськоговул. Центральна
вул. Свердловавул. Пшенична
вул. Кировавул. Квіткова
вул. Маршала Жуковавул. Затишна
вул. Чапаєвавул. Сонячна
вул. Жовтневавул. Українська
с. Атманайвул. Жовтневавул. Вишнева
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Радянськавул. Зелена
с. Солоневул. Комсомольськавул. Миру
с. Володимирівкавул. Ленінавул. Миру
вул. Калінінавул. Центральна
вул. Кіровавул. Таврійська
вул. Дзержинськоговул. Дружби
вул. Ватутінавул. Зелена
с. Олександрівкавул. Ленінавул. Центральна
вул. Димитровавул. Зарічна
вул. Коларовавул.  Хуторська
с. Юріївкавул. Щорсавул. ім. Оболенцева
вул. Калінінавул. Садова
вул. Чапаєвавул. ім. Шевченка
с. М.Горькоговул. Червоногвардійськавул. Житника
вул. Радянськавул. Дружби
вул. Гайдаравул. Центральна
с. Степовевул. Червонознаменнавул. Степна
с. Весняневул. Комсомольськавул. Івана Франка
с. Давидівкавул. Косигінавул. Зелена
вул. Крупськоївул. Вишнева
вул. Ленінавул. Аграрна
вул. Красінавул. Таврійська
вул.  Карла Марксавул. Медова
вул.  Радянськавул.  Сонячна
с. Вовчанськевул.  Радянськавул.  Зарічна
вул. Піонерськавул. Щастя
вул. Жовтневавул. Нова
с. Андріївкавул. Кіровавул. Зарічна
с. Новоданилівкавул. Жовтневавул. Садова
вул. Ленінавул. Центральна
вул. К. Марксавул.  Крамська
вул. Петровськоговул. Сонячна
вул. Крупськоївул. Джерельна
вул. Чапаєвавул. Зарічна
вул. Калінінавул.  Фруктова
вул. Будьонноговул. Таврійська
вул. Кочергінавул. Зелена
с. Велика Тернівкавул. Ленінавул. Миру
вул. Димитровавул. Хліборобів
с. Ганнівкавул. Радянськавул. Центральна
с. Єлизаветівкавул. Свердловавул. Зелена
с. Охрімівкавул. Кіровавул. Степова
вул. Ленінавул. Центральна
вул. Радянськавул. Шкільна
с. Косихвул. Жовтневавул. Лиманська
с. Переможневул. Ленінавул. Центральна
вул. Жовтневавул. Садова
вул. Гайдарапров. Незалежності
с. Трудовевул. К. Марксавул. Миру
вул. Червоноармійськавул. Таврійська
с. Якимівськевул. Ленінавул.  Робоча
вул. Радянськавул. Козацька
с. Радивонівкавул. Ленінавул. Центральна
вул. Чапаєвавул. Зарічна
вул. Карла Марксавул. Садова
с. Ленінськевул. Ленінавул. Шкільна
с. Розівкавул. Тельманавул. Медова
с. Зіркавул. Воровськоговул. Степова
вул. Котовськоговул. Калинова
с. Таврійськевул. 60 років СРСРвул. Молодіжна
вул. Фрунзевул. Шкільна
вул. Ленінавул. Миру
вул. Калінінавул. Центральна
с. Чорноземневул. Толбухінавул. Історична
вул. Ленінавул. Мирна
пров. Радянськийвул. Дружби
с. Шевченкопров. та вул. Чапаєвавул. Садова
вул. Щорсавул. Нова
вул. Малиновськоговул. Сонячна
с. Мала Тернівкавул. Калінінавул. Миру
вул. Радянськавул. Трудова
с. Шелюгивул. Ленінавул. Центральна

 



Про діяльність Мелітопольського міськрайонного відділу Філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області

Начальник відділу — Виперайленко Віталій Вікторович, підполковник внутрішньої служби.

Заступник начальника відділу — Ломакіна Наталія Сергіївна, підполковник внутрішньої служби.

Контактні дані: поштова адреса: вул. М. Грушевського, 10, м. Мелітополь, 72312; тел.: 098-559-59-34; електронна скринька: [email protected]

Графік роботи: понеділок — четвер: 08:00 – 17:00, п’ятниця: 08:00 – 15:45, обідня перерва: 12:00 – 12:45, вихідний: субота, неділя.

Завдання і функції уповноважених органів з питань з питань пробації визначені Законом України «Про пробацію», Кримінальним, Кримінальним процесуальним, Кримінально-виконавчим кодексами України та іншими законами України.

ПРОБАЦІЯ — ЦЕ …

  • забезпечення безпеки суспільства (громади) шляхом запобігання вчиненню правопорушень;
  • надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (складення досудової доповіді);
  • організація виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі;
  • пробаційний нагляд: контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомога, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультації, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань);
  • допомога особі, яка готується до звільнення з місць позбавлення волі, в адаптації до життя в суспільстві.

ДО КОГО ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ПРОБАЦІЯ?

  • особа, щодо якої складається досудова доповідь;
  • особа, засуджена до покарання, що не пов’язане з позбавленням волі, як: заборона обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадські та виправні роботи;
  • особа, якій покарання у виді позбавлення волі замінено на покарання у виді громадських або виправних робіт;
  • особа, звільнена з випробувальним терміном від відбування покарання у виді позбавлення (обмеження) волі;
  • звільнена від відбування покарання вагітна жінка та жінка, яка має дитину віком до трьох років;
  • особа, яка готується до звільнення з місць позбавлення волі.

ПЕРЕВАГИ ПРОБАЦІЇ:

  1. ДЛЯ ОСОБИ, яка вчинила правопорушення:
  • можливість змінитись без перебування у місцях позбавлення волі (ізоляції від суспільства), підтримка на шляху до змін;
  • збереження сімейних стосунків та зв’язків у громаді;
  • збереження роботи та житла;
  • позитивний соціальний ефект: особа не втрачає соціальні зв’язки та шанс створити сім’ю.
  1. ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА (ГРОМАДИ):
  • убезпечення громади від вчинення повторних злочинів;
  • справедливе здійснення правосуддя: баланс між карою за вчинене правопорушення, відшкодуванням завданої шкоди та інтересами членів суспільства.
  1. ДЛЯ ДЕРЖАВИ:
  • зниження злочинності;
  • зниження кількості ув’язнених в місцях позбавлення волі осіб;
  • позитивний економічний ефект: утримання правопорушника у місцях позбавлення волі набагато дорожче для держави, ніж перебування на пробації; також залишаючись у суспільстві особа не втрачає роботу та сплачує внески у держбюджет;
  • дотримання міжнародних стандартів.

ВИДИ ПРОБАЦІЇ:

Досудова пробація — забезпечення суду інформацією, що характеризує особу, яка обвинувачується у вчиненні правопорушення, з метою врахування обставин її життя для прийняття судом справедливого рішення про міру її відповідальності (складення досудової доповіді).

Наглядова пробація — здійснення наглядових та соціально-виховних заходів: надання психологічної, консультативної та інших видів допомоги, сприяння працевлаштуванню, залучення до навчання, участь у виховних заходах та соціально-корисній діяльності, проведення індивідуально-профілактичної роботи відносно особи, до якої застосовується пробація.

Пенітенціарна пробація — це допомога особі, яка готується до звільнення з місць позбавлення волі у трудовому та побутовому влаштуванні за обраним нею місцем проживання, влаштування до закладів охорони здоров’я та сприяння в адаптації до життя у суспільстві.

Додатково: Запрошуємо до співпраці небайдужих громадян в якості волонтерів пробації. Більше інформації про пробацію можна знайти за посиланням: www.probation.gov.ua



Сплачений єдиний соціальний внесок — запорука добробуту та соціальної захищеності громадян

Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області інформує керівників підприємств регіону, фізичних осіб-підприємців, осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність та мають заборгованість зі сплати єдиного страхового внеску (ЄСВ) та платежів до Пенсійного фонду про необхідність вжиття вичерпних заходів щодо її погашення до кінця поточного року.

Відповідно до чинного законодавства, періоди роботи зараховуються до страхового стажу тільки за умови сплати ЄСВ, тому його несплата призводить до втрати необхідних періодів для нарахування пенсії.

Сьогодні Пенсійний фонд надає можливість громадянам контролювати дані, що впливають на їх пенсійні права, у т. ч. розмір нарахованої заробітної плати та сплачені страхові внески. Кожен найманий працівник, який турбується про своє майбутнє, може і повинен перевіряти свого роботодавця щодо сплати ним ЄСВ.

Отримання інформації з персоніфікованого обліку про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески (для працюючих громадян), отримання пенсійної інформації (для пенсіонерів), формування запитів на попередню підготовку документів, подача звернень, запис на прийом до фахівців Фонду, отримання інформації про стан розрахунків платників з ПФУ (для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), контроль за сплатою роботодавцем ЄСВ — всі ці можливості надають сервіси  веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Фахівці органів Фонду готові допомогти  всім бажаючим як зареєструватись на веб-порталі, так і налагодити відповідні його електронні сервіси.



До уваги зацікавлених осіб

Для організації прийому громадян Представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Дємєнєвою Оленою Василівною в облдержадміністрації виділені такі дні та години: перший та третій понеділок місяця з 9:00 до 12:00. Прийом буде проводитися у кабінеті № 104 відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації.



Надання безкоштовної правової допомоги населенню

Центром з надання правової допомоги за підтримки Ради громадських організацій при Запорізькій обласній державній адміністрації розпочато програму з надання безкоштовної юридичної допомоги населенню.

В приміщенні Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області (м. Мелітополь, вул. Івана Алексєєва, 5) проводиться безкоштовний прийом громадян з надання юридичної допомоги з питань захисту майнових та земельних прав, реєстрації рухомого та нерухомого майна, представництва в судах всіх інстанцій у сфері цивільного, господарського та кримінального права.

Графік прийому юристами: кожного вівторка та четверга з 9:00 до 14:00, каб. № 22. За більш детальною інформацією звертатися за телефонами: +38 (097) 182 64 62, +38 (098) 048 99 02, +38 (066) 738 23 49.



До уваги!

На сьогодні в області склалася загрозлива ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості випадків зловмисного пошкодження та порушення цілісності телекомунікаційних мереж Запорізької філії ПАТ «Укртелеком». Через умисне пошкодження кабельних ліній порушується робота систем зв’язку органів влади і управління, правоохоронних органів, екстрених, служб, підприємств життєзабезпечення в регіоні, без стаціонарного виду зв’язку залишаються жителі області.

З метою запобігання розкраданню телекомунікаційних мереж ПАТ «Укртелеком» оголошена грошова винагорода за надання інформації про крадіїв.

Про факти скоєння злочинів з розкрадання кабельних ліній зв’язку просимо повідомляти ПАТ «Укртелеком» (тел. (0619) 44-00-02, (061) 225-60-37) та Національну поліцію (тел. 42-66-61, 102)



Шановні мешканці міста та району!

У Мелітопольському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України створені сприятливі умови для прийому жителів різного віку, в тому числі для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Приміщення управління включають основну будівлю та одноповерхову, в якій знаходиться відділ обслуговування громадян. Вони оснащені зручними пандусами і кнопками виклику фахівців для надання необхідної допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями. З метою поліпшення доступності до отримання послуг в сфері пенсійного забезпечення, а також спрощення інформування жителів Мелітополя і Мелітопольського району, приділяючи особливу увагу людям з особливими потребами, управлінням впроваджені додаткові засоби дистанційного спілкування.

Отримати усну консультацію у працівників управління Пенсійного фонду з будь-яких питань Ви зможете:

  • за телефоном «гарячої лінії» – 42-08-25;
  • використовуючи комп’ютерною програму “SКYРE” за адресою звернення: skype «melitpfu» (щовівторка та щочетверга з 14.00 до 15.00);
  • звернувшись з питаннями за електронною адресою: e-mail: [email protected], Ви отримаєте швидку і повну відповідь на своє запитання.

На Веб-сайті управління: www.melitpfu.gov.ua Ви зможете ознайомитися з актуальною інформацією в сфері пенсійного забезпечення.

Успішно функціонує оновлений Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: http://portal.pfu.gov.ua, зареєструвавшись на якому та отримавши електронний цифровий підпис через персональний кабінет, Ви, не виходячи з дому, зможете перевірити свої доходи, отримавши виписку з системи персоніфікованого обліку або пенсійної справи. Крім того, подати заяву на призначення, перерахунок пенсії, а також записатися на прийом, направити запит на підготовку документів на паперових носіях, направити скаргу або звернення, отримати необхідну консультацію (тел. для довідок 44-89-35).

Відділ обслуговування громадян Мелітопольського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області проводить прийом:

з 8-30 до 16-00 понеділок – четвер

з 8-30 до 15-30 п’ятниця

вихідні дні: субота, неділя

обідня перерва з 12-00 до 12-45

за адресою м. Мелітополь, вул. Івана Алексєєва (раніше вул.Крупскої), 2а.



До відома мешканців району

На офіційному веб-сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру http://map.land.gov.ua/ (у розділі “Публічна кадастрова карта”) працює електронний сервіс замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Сервіс дозволяє здійснити оплату послуги за допомогою електронного платіжного засобу та замовити одержання витягу у будь-якому зручному для вас центрі надання адміністративних послуг.