2020-й став роком перших конкретних кроків у реформі системи шкільного харчування. Спочатку було розроблено та затверджено План заходів з реформування системи шкільного харчування (розпорядження Кабінету Міністрів від 5 серпня 2020 р. № 1008-р). Відбулося суттєве оновлення нормативної бази:
- затверджено оновлений Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти;
- затверджено норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
- затверджено Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти;
- розроблено Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.
Мінекономіки підготувало та затвердило низку нормативно-правових актів, що впроваджують сучасні й ефективні процедури організації безпечного харчування в закладах освіти:
- гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти ;
- методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках, у закладах освіти;
- методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.