Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

У Запорізькій області будують дороги та вдосконалюють туристичний простір

9
199

У рамках програми Президента України “Велике будівництво” були відновленні дороги Запоріжжя. Як повідомляє Служба автомобільних доріг Запорізької області, протягом 2019-2021 років було відремонтовано понад 600 км автодоріг державного значення.

Деякі відновлені дороги ведуть до архітектурних та історичних пам’яток, а також до курортів Азовського узбережжя.

Дороги до моря

Задля полегшення дороги до курортів морського узбережжя у 2019-2021 було відремонтовано такі дороги:

У 2019-2020 роках було відремонтовано автомобільну дорогу Н-30 Василівка - Бердянськ.

У 2021 році, вперше за 40 років, було повністю відновлено дорогу курортного напрямку Т-08-20 Якимівка - Кирилівка.

Мешканці інших областей України та зарубіжжя можуть доїхати до цих автомобільних доріг також відновленою у 2020-2021 рр. автодорогою М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта.

Маршрути до історичних комплексів

Для розвитку Запорізької області як історичного та туристичного регіону України, який приваблює своєю багатою історією, також було проведено капітальний ремонт доріг. В рамках програми “Велике будівництво” було відремонтовано низку доріг, що зробить туристичний маршрут по регіону більш комфортним і заохотить туристів відвідати цікаві локації.

Так, на острові Хортиця у Запоріжжі знаходиться історичний комплекс “Запорозька Січ”, дістатись якого можна автодорогами М-18, відремонтованою у 2019 році національною автодорогою Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь та повністю відновленою, в межах Запорізької області, у 2020 році дорогою Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя.

В місті Василівка розташована відома пам'ятка архітектури 2-ї половини XIX століття, історико-архітектурний музей-заповідник “Садиба Попова”. Доїхати до нього можна автодорогою М-18.

Не доїжджаючи за декілька кілометрів по автомобільній дорозі М-18 до міста Мелітополя, знаходиться світова пам'ятка давньої культури в Україні — національний історико-археологічний заповідник “Кам’яна Могила”.

Відомий у всьому світі український анархіст Нестор Махно родом з Гуляйпілля. В цьому місті нині розташований будинок-музей Нестора Махна. Щоб побачити його, треба проїхати автодорогами М-18 та Н-08, й звернути на відновлену в 2020 році частину автодороги Т-04-01 Дніпро - Васильківка - Покровське - Гуляйполе - Пологи - Мелітополь.

Також за темою

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітаціюЧитати далі

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї змож...

  Громадська організація "Лабораторія військово-політичних досліджень та реконструкції" у партнерстві з фондом "Відкрита Литва&...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...