Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Засідання Антикризової ради громадських організацій України та УСПП на тему: «Пріоритети спільних дій в умовах зростання негативних викликів для економіки країни»

1
153

18 лютого відбудеться спільне розширене засідання Антикризової ради громадських організацій України та УСПП на тему: «Пріоритети спільних дій в умовах зростання негативних викликів для економіки країни».

Відновлення економіки країни відбувається повільно. Дисбаланси у функціонуванні енергоринку, стагнація промислового розвитку залишаються головною загрозою для забезпечення конкурентоспроможності продукції українських виробників.

Очікуваний негативний вплив підвищеної вартості природного газу на економіку України складатиме, за експертними оцінками, на рівні -0,81 відсотка для показника реального ВВП у 2021 році.  Збереження поточних цін на природний газ може збільшити зазначений від’ємний ефект для ВВП країни у цьому році.

Урядом запроваджено пакет оперативних заходів держрегулювання, що має на меті унеможливити маніпуляцію цінами, стабілізувати ринок роздрібної торгівлі продовольчими товарами та запровадити прозорий механізм ціноутворення у сфері реалізації продовольчих продуктів, що мають істотну соціальну значущість.

Втім, на думку експертів, наслідки енергокризи, що наразі здебільшого припадають на промисловість та бізнес, які споживають газ за цінами з орієнтиром на європейські ринки і втрачають конкурентоспроможність, можуть виявитися більш масштабними.

Є нагальна потреба у системних антикризових заходах реагування, які пропонується обговорити як платформу для спільних дій влади та бізнесу під час засідання.

Початок засідання (відеоконференції) – об 11:00.

Засідання відбудеться у форматі відеоконференції на базі платформи Zoom.

Посилання на відеоконференцію (ідентифікатор та пароль) буде надіслано учаснику на e-mail, вказаний під час попередньої реєстрації, яка здійснюється за посиланням: https://forms.gle/EEir1GT8CAuwJUkP9

Запрошуємо Вас взяти участь у засіданні.

Контакти для отримання довідкової інформації: e-mail: [email protected], моб. +38 050 353-33-88, контактна особа – Масник Олег Іванович.

Також за темою

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітаціюЧитати далі

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї змож...

  Громадська організація "Лабораторія військово-політичних досліджень та реконструкції" у партнерстві з фондом "Відкрита Литва&...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...