Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Державна податкова служба повідомляє

1
207

Бюджети Мелітопольщини та Веселівщини отримали на 19 мільйонів більше ніж торік

У січні 2022 року мелітопольські та веселівські платники перерахували до місцевих скарбниць 92 мільйона 172 тисячі гривень податків і зборів.  При цьому, бюджет м. Мелітополя поповнено на 67 мільйонів 557 тисяч гривень,  Мелітопольського району - на 15 мільйонів 885 тисяч, веселівські скарбниці  отримали 8 мільйонів 730 тисяч гривень.

Коментуючи січневі надходження, начальник Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерій Літинський зазначив, що в цьому році бюджети громад отримали на 19 мільйонів 318 тисяч гривень або на 26,5 відсотків більше, ніж торік.

Левову долю дохідної частини місцевих бюджетів сформували чотири платежі.

Зокрема, податку на доходи надійшло 59 мільйонів 356 тисяч гривень. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 12 мільйонів 253 тисячі або на 26 відсотків.

Єдиного податку представники малого та середнього бізнесу перерахували 20 мільйонів 522 тисячі, що більше аналогічного періоду 2021 року майже на 4 мільйона або на 24 відсотка. При цьому, суб’єкти підприємництва - фізичні особи забезпечили 14 мільйонів 323 тисячі,  сільгоспвиробники - 4 мільйони 680 тисяч, юридичні особи – 1 мільйон 519 тисяч гривень.

Фактичні надходження від плати за землю склали понад 7 мільйонів, що на 1,6 мільйона або на 29 відсотків більше, ніж торік. Зокрема, 5 мільйонів 294 тисячі забезпечили платники податків - юридичні особи та майже 2 мільйони сплатили фізичні особи.

Від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надійшло 4 мільйони 663 тисячі гривень. Рівень показника минулого року перевищено на 57 відсотків або на 1 мільйон 698 тисяч гривень.

 

Мелітопольські та веселівські роботодавці перерахували майже 76 мільйонів гривень єдиного внеску

За січень 2022 року роботодавці Мелітопольщини та Веселівщини сплатили до пенсійного та  соціальних фондів 75 мільйонів 786 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Як повідомив начальник Мелітопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Олександр Зюзін, рівень сплати аналогічного періоду минулого року перевищено на 12 мільйонів 736 тисяч гривень, при цьому темп росту надходжень становить 120 відсотків.

Нагадаємо, що з 1 грудня розмір мінімальної заробітної плати зріс до 6500 гривень. Таким чином, мінімальний страховий внесок становить 1430 гривень, максимальний – 21450 гривень. Отже, ставка єдиного внеску для платників спрощеної системи оподаткування (за "себе") усіх груп складає 1430 гривень.

 

У січні податківці видали запоріжцям понад чотири тисячі безкоштовних Е-ключів

За перший місяць року фахівці податкової служби регіону видали двом тисячам запорізьких платників 4,3 тисячі кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, на даний час електронні ключі податкової служби підтримують десятки державних сервісів та приватних організацій, водночас більшість податкових послуг доступні в Електронному кабінеті платника: https://cabinet.tax.gov.ua.

Нагадаємо, нові сертифікати можна формувати самостійно в онлайн-режимі або за допомогою програми, яку необхідно завантажити з сайту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС: http://acskidd.gov.ua/manage-certificates.

Цей сервіс доступний для користувачів, які мають:

– чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку дії яких залишилося декілька днів);

– незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

– особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Докладна інформація про отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО, розміщена за посиланням: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

 

Мінімальне податкове зобов'язання: семінар для запорізьких аграріїв та представників територіальних громад

У Запоріжжі відбувся семінар, присвячений актуальним змінам у податковому законодавстві, що набули чинності цього року. У заході, організованому Запорізькою обласною федерацією роботодавців та Запорізькою торгово-промисловою палатою, взяли участь представники податкової служби регіону, Запорізької облдержадміністрації, мерії міста Запоріжжя, регіонального фонду державного майна, територіальних громад, керівники агропідприємств та підприємці.

Відкриваючи засідання, голова ради обласної федерації роботодавців Олександр Головко підкреслив ефективність діалогу між організацією і податковою службою регіону у доведенні законодавчих норм до платників.

Основна увага була зосереджена на новаціях щодо визначення мінімального податкового зобов'язання. Особливості МПЗ детально роз'яснила заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська.

Вона зазначила, що мінімальне податкове зобов'язання – це мінімальна величина податкового зобов'язання зі сплати податків та зборів, пов'язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції або власністю та користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь. А сума мінімальних податкових зобов'язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі-підприємцю, є загальним мінімальним податковим зобов'язанням.

Олена Щедровська на прикладах пояснила, за якою формулою розраховується, коли і за який період сплачується, хто є платниками МПЗ і кого воно не стосуватиметься.

Як наголосила представниця податкової служби, мінімальне податкове зобов'язання направлене лише на детінізацію сільськогосподарської діяльності. Для громадян, які здають земельні паї в оренду фермерським господарствам на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, та для сумлінного бізнесу нічого не зміниться. Для власників садів та городів у складі кооперативних товариств також все залишиться без змін.

У свою чергу, фахівці служби продовжуватимуть роз'яснювальну роботу серед платників щодо податкових новацій.

Крім того, під час семінару були розглянуті окремі питання одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, зміни у здійсненні розрахункових операцій і товарному обліку та деклараційної кампанії доходів громадян за 2021 рік.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...
НАТО і Україна розпочинають великий перегляд оборонних закупівель Читати далі

НАТО і Україна розпочинають великий перегляд оборонних закуп...

Конференція, присвячена новому етапу партнерства НАТО з Україною, відбудеться цього тижня в Люксембурзі. Делегати з НАТО і України зберуться для обгов...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 20 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешка...