Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Коментар голови Мелітопольської райдержадміністрації Ігоря Судакова щодо стану захворюваності на COVID-19 та вакцинацію в Мелітопольському районі

2
203

Нажаль, сьогодні ми спостерігаємо зростання показників захворюваності на коронавірусну хворобу, останніми тижнями фіксуються нові антирекорди за весь час пандемії.

Особливістю першої цьогорічної хвилі COVID-19 є зростання кількості інфікованих, зокрема серед дитячого населення, і помірна кількість госпіталізацій. Так, на території Мелітопольського району показники захворюваності з середини січня цього року зросли майже в 7 разів.

В Мелітопольському районі вакциновано двома дозами 38 % дорослого населення району – це низький показник, який, нажаль, не гарантує повну безпеку від подальших масштабних хвиль захворювання. Ні про який колективний імунітет не може йти і мови, адже щепився проти ковіду лише кожен третій мешканець.

Тому, вкотре хочу наголосити на необхідності вакцинації для захисту здоров’я наших громадян.

У Мелітопольському районі на базі закладів охорони здоров`я діють 43 пункти щеплення та 3 мобільні бригади. На території міста Мелітополя організовано роботу 2 Центрів вакцинації населення від COVID-19

Також для зручності сільського населення організовано виїзди бригад до населених пунктів, котрі не мають власних пунктів вакцинації.

Нагадую, що сьогодні всі особи віком від 18 років, у яких минуло більше 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина, можуть і повинні отримати бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних штамів коронавірусу.

У зв’язку із стрімким поширенням коронавірусної хвороби та суттєвим збільшенням захворюваності серед дітей, Міністерством освіти і науки України була рекомендована дистанційна форма навчання, проте рішення про переведення навчальних закладів на дистанційне навчання приймаються на місцях.

На сьогодні 70 % шкіл Мелітопольського району знаходяться на дистанційному навчанні.

Що стосується дошкільних закладів, то враховуючи рівень захворюваності, тільки дитячі садки Плодородненської громади призупинили свою роботу.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...