Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

За участі Президента України Володимира Зеленського у Запоріжжі відкрили вантовий міст через Дніпро

1
231

У День Соборності України, в Запоріжжі з робочою поїздкою перебував Президент України Володимир Зеленський. 

Глава держави взяв участь у відкритті руху автотранспорту верховою частиною нового вантового мосту через річку Дніпро, що з'єднує острів Хортиця з центром Запоріжжя.

  • Сьогодні ми з'єднуємо нашу державу не лише словами, сьогодні ми відкриваємо найвищий міст в Україні, який єднає береги Дніпра. Ми продовжуємо будувати Україну, і будемо робити це, допоки не побудуємо її!  Цей міст багато років називали “монументом корупції”, нехай відтепер це буде монумент єдності - такий прекрасний запорізький міст, який ми відкриваємо у День Соборності України, - відзначив Володимир Зеленський.  

Запорізький міст, збудований за  Президентською програмою "Велике будівництво", став ще однією ланкою у 9-кілометровому комплексі запорізьких мостів, до якого входять 27 штучних споруд, 6 автомобільних розв’язок та 4 мостові переходи.

  • Запорізькі мости – символ надії та впевненості в тому, що епоха довгобудів завершилася. Що реалізація будь-яких амбітних проєктів можлива, якщо є ініціатива голови держави, навколо якої консолідують свої зусилля всі сторони, - сказав, коментуючи цю визначну для Запоріжжя подію, голова обласної державної адміністрації Олександр Старух. 

Очільник регіону  висловив слова вдячності тим, хто доклав зусилля, ініціативу, політичну волю та робочі руки в цей неймовірний результат. 

  • Запорізькі мости – флагман президентської програми «Велике будівництво» та інфраструктурний прорив України, який доводить – можемо все, якщо разом працюємо на результат, -  зазначив Олександр Старух. 

Президент України Володимир Зеленський дав старт автомобільному руху новим вантовим мостом у Запоріжжі.  Першими проїхали мостом колона спецтехніки та цивільні автомобілі з державними прапорами та синьо-жовтими стрічками.   Учасники “Ланцюга єдності” вигукували “Дякуємо!” та “Слава Україні!”. Також над мостом пролетів гелікоптер із синьо-жовтим прапором. 

Довідково. 

Запорізький міст у цифрах:

  • 17 років очікування та 2 роки реального завершення будівництва;
  • перший вантовий міст, що побудований за часи незалежності України;
  • найвищий в Україні пілон висотою 150,5 метрів, що входить у топ-10 найвищих в Європі;
  • 11 100 кубічних метрів бетону, 2 000 тонн арматури, 3 188 погонних метрів вантових канатів, 6 250 тонн металоконструкцій мосту;
  • 18 місяців роботи в режимі 24/7 понад півтисячі фахівців — з моменту відновлення будівництва й до відкриття руху верховою частиною вантового мосту.

Також за темою

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітаціюЧитати далі

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї змож...

  Громадська організація "Лабораторія військово-політичних досліджень та реконструкції" у партнерстві з фондом "Відкрита Литва&...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...