Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

ЮНІСЕФ доставив в Україну майже 1 мільйон доз вакцини Pfizer від COVID-19

1
150

ЮНІСЕФ доставив в Україну 999,180 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, наданих урядом Сполучених Штатів Америки через ініціативу COVAX.

Ці дози надаються у рамках глобальних заходів із забезпечення рівного доступу до безпечних вакцин проти COVID-19 у світі. Завдяки програмі якомога більше людей в Україні отримають важливий захист від захворювання, особливо у період розповсюдження штаму Омікрон.

  • Наша ціль – максимальний захист українців від коронавірусної хвороби. Наразі  кожен має змогу отримати базовий курс щеплення та зробити  бустерну дозу вакцини проти COVID-19, тому надходження додаткових доз вакцин посилить нашу спроможність протистояти поширенню нових штамів та пандемії - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX, із дотриманням відповідного температурного режиму в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed. 

  • ЮНІСЕФ вітає прогрес із темпами  вакцинації від COVID-19 в України та закликає тих, хто вже отримав щеплення, мобілізувати далі своїх  родичів, особливо літніх, та друзів прийти та отримати захист від COVID-19. Допоможіть нам виграти перегони з вірусом: вакцинуйтеся якомога швидше, щоб убезпечити себе та свою  громаду. Боротьба з COVID триває, особливо з огляду на появу нових штамів, як Omicron.  Зараз уже кожен має змогу отримати третю дозу вакцини проти COVID-19, будь ласка, скористайтеся цією можливістю, щоб максимально захистити себе. Ми вдячні донорам і партнерам, які не припиняють надавати безпечні та ефективні вакцини, що рятують життя, - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

На сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 мільйона вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19 через COVAX. Загалом з початку COVID-19 в Україні, USAID надав допомогу у відповіді на пандемію на загальну суму понад 50 мільйонів доларів США.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...