Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

Держенергоефективності розроблено проєкт Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року

1
216

Держенергоефективності оприлюднило для обговорення розроблений проєкт Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року (НПД ВЕ 2030).

У проєкті НПД ВЕ 2030 визначено індикативну ціль споживання енергії з відновлюваних джерел у 2030 році на рівні 27 %, у тому числі у секторах:

  • електроенергетики – 25 %;
  • опалення та охолодження – 35 %;
  • транспорту – 14 %.

Національний план не тільки встановлює цілі розвитку галузі до 2030 року, а й передбачає заходи, які забезпечать збалансований розвиток відновлюваної електроенергетики, теплоенергетики та споживання відновлюваних джерел на транспорті.

Так, зважаючи на виклики технічного та економічного характеру у сфері відновлюваної енергетики, в документі приділено значну увагу, зокрема:

  • забезпеченню сталості генерації об’єктів відновлюваної генерації, підвищенню надійності енергопостачання, перенесенню сезонних змін попиту на електроенергію;
  • стимулюванню виробництва «чистої» електроенергії на ринкових засадах;
  • удосконаленню умов підтримки енергетичних кооперативів та приватних домогосподарств;
  • запровадженню механізму видачі гарантії походження електроенергії;
  • стимулюванню використання енергоносіїв з ВДЕ у транспортному секторі.

Під час підготовки НПД ВЕ 2030 враховано реальний стан відновлюваної енергетики та відповідні цільові показники, визначені у вже затверджених державних стратегічних документах та європейських директивах, а також пропозиції центральних органів виконавчої влади, профільних організацій, експертів та наукових установ.

Проєкт плану підготовлено на виконання рішення РНБО від 23.03.2021 «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», введеного в дію Указом Президента України від 23.03.2021 № 111.

Проєкт НПД ВЕ 2030 погоджено з Міністерством енергетики України і направлено на погодження до заінтересованих органів виконавчої влади.

Обговорення триватиме до 20 лютого 2022 року. Проєкт НПД ВЕ 2030 розміщено на офіційному веб-сайті Держенергоефективності за посиланням: https://saee.gov.ua/uk/content/elektronni-consultatsii. Пропозиції приймаються на електронну пошту: [email protected] або за поштовою адресою: 01001, м. Київ, пров. Музейний, 12.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 18 квітня 2024 року відбудеться "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області матиму...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ!

Шановні громадяни! 11 квітня 2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешканці області ...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...