Людям із порушенням зору
Стандартна версія

Мелітопольська районна державна адміністрація
ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

До уваги зацікавлених сторін та активної молоді

0
191

Міністерство молоді та спорту України Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, що сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні інформує про початок прийому пропозицій щодо присудження (далі – Премія).

Щороку на виконання вимог Положення про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1333, молоді віком від 14 до 35 років присуджується до 20 Премій у розмірі 50 тис. грн. кожна. Премія не присуджується повторно, а також за досягнення, за які особи відзначені державними нагородами.

Для здобуття Премії районні, районні у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, органи місцевого самоврядування, громадські об'єднання, які не мають статусу всеукраїнських, відокремлені підрозділи всеукраїнських громадських об'єднань, благодійні організації, місцеві або регіональні засоби масової інформації мають можливість подати до 1 березня 2022 року не більше як на одну особу.

Премія присуджується за особливі досягнення молодої особи в попередньому році (при цьому можуть також враховуватися досягнення кандидата на присудження Премії за попередні роки) за такими напрямами:

  1. правозахисна та політична діяльність, боротьба з корупцією, розвиток місцевого самоврядування та місцевої самоорганізації населення, вирішення питань житлово-комунального господарства;
  2. національно-патріотичне виховання громадян, підготовка молоді до захисту незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння Збройним Силам та іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням та правоохоронним органам спеціального призначення, надання допомоги особам, які беруть або брали участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях;
  3. вшанування та надання допомоги учасникам боротьби за незалежність України у XX столітті, жертвам політичних репресій та членам їх сімей, впорядкування військово-меморіальних об'єктів, пов'язаних з боротьбою за незалежність і територіальну цілісність України;
  4. впровадження творчих та новітніх ідей у створенні та веденні бізнесу, створення нових робочих місць, освіта та працевлаштування соціально уразливих категорій населення, у тому числі осіб з особливими потребами, внутрішньо переміщених осіб тощо;
  5. популяризація здорового способу життя, спортивної діяльності, профілактики та охорони здоров'я населення;
  6. утвердження ролі сім'ї в суспільстві, захист дитинства, материнства та батьківства;
  7. культурно-мистецька та наукова діяльність, збереження і популяризація історичної та культурної спадщини;
  8. захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, охорона навколишнього природного середовища, захист тварин.

Інформацію щодо переліку документів, що мають бути подані кандидатами на присудження Премії, та процедуру подання можна дізнатися на офіційному вебсайті Мінмолодьспорту за посиланням: https://cutt.ly/aIucCTg.

Документи кандидата мають відповідати вимогам пункту 7 Положення про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1333. Повний пакет документів надсилається на поштову адресу: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна 42, каб. 313 а.

Додаткову інформацію щодо організаційного, інформаційного та технічного забезпечення присудження Премії можна дізнатися за телефоном: (044) 284-30-26, відділ регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України.

Також за темою

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 27 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої ...
НАТО і Україна розпочинають великий перегляд оборонних закупівель Читати далі

НАТО і Україна розпочинають великий перегляд оборонних закуп...

Конференція, присвячена новому етапу партнерства НАТО з Україною, відбудеться цього тижня в Люксембурзі. Делегати з НАТО і України зберуться для обгов...
УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.Читати далі

УВАГА! ПРЯМА ЛІНІЯ.

Шановні громадяни! 20 березня  2024 року  пройде "гаряча лінія" спілкування із громадянами, під час якої мешка...